18 Mart 2013 Pazartesi

Paşabağ Vadisi, Kapadokya

Paşabağ Vadisi




Çavuşin Kilisesinden çıkıp Avanos - Göreme yolundan Zelve istikametine döndükten bir süre sonra Zelve'ye varmadan hemen önce Paşabağ Vadisi'ne gelirsiniz. Biz de aynen bu yolu izlerken kurak arazide bir çocuk ile beraber yürüyen 2 turist görüyoruz, hemen durup onları alıyoruz arabamıza. Öğreniyoruz ki bu turistler de Kore'li ve onları arabamıza aldığımız için çok memnun oluyorlar. Hep beraber Paşabağ vadisine giriyoruz.
 
Paşabağ Vadisi

 
Kapadokya bölgesinde benzersiz olan mantar formundaki enteresan Peribacalarının bulunduğu Paşabağ Vadisi aynı zamanda da Peribacası oluşumu ve gelişiminin de en iyi gözlenebildiği yerlerden birisidir. Ayrıca yürüyüş yolları da peribacalarının arasından geçtiği için burada yürüyüş yapmak da oldukça zevklidir. 
 
Paşabağ Vadisi

 
 
Vadiye giriş ve park yeri için ücret alınmıyor. Diğer vadilerden farklı olarak vadi içine gezinti için çok güzel yollar yapılmış. Bu peribacalarının içi ve üst bölümleri bir zamanlar münzeviler ve keşişler tarafından korunma ve inzivaya çekilme maksatlı kullanılmış. Paşabağ bir nevi dünyadan eli ayağı çekme mekanı olarak kullanılması nedeniyle Rahipler Vadisi olarak da bilinir.
 
Paşabağ Vadisi
 
 
Giriş tarafından belli olmuyor ama peribacalarının içlerine oturma alanları, şapeller, mutfaklar oyulmuş. Giriş tarafından farkedilmemesinin nedeni yaşam yerlerini daha güvenli hale getirmek için geçişlerin girişe ters tarafa doğru yapılmış olması.
 
Paşabağ Vadisi

 
Paşabağ Vadisi

 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder